Välkommen till Bergsåkers Travskola!

På Bergsåker Travskola lär du dig det du vill, i hästväg! Vi har verksamhet på Bergsåker och Dannero travbanor.

Vi har kurser för barn, ungdomar och vuxna, i olika kunskapsnivåer.

I stallet på Bergsåker står 17 hästar - 7 ponnyer och 8 stora hästar som är väl anpassade för sitt uppdrag. Vi har även 5 ponnyer stationerade på Dannero, där vi just nu startar upp en filial.

 

 

  

 

 

 

Vi har även samarbete med REAL-gymnasiet och Hästsportens Folkhögskola. Vi jobbar även för att utveckla travskolan till ett kompetensutvecklingscentra för hela hästnäringen i Västernorrland.

 

För att delta i utbildning hos oss, krävs varken medlemskap eller ideellt arbete. I våra kurspriser ingår, förutom själva utbildningen även försäkring om olyckan skulle vara framme.

Ordinarie kurspass är 2h långa, och då varvar vi teori med praktik.

Bergsåkers Travskola är kvalitetssäkrad av Svensk Travsport.

Vi hälsar er varmt välkoma till vår verksamhet.

Kvällens utbildning

2020-01-14

Kvällens utbildning i mental träning kommer att hålla till i föreningsrrummet på Dannero. Ni som inte hittar, är välkomna att ringa Annika på 070-26 26 666. Välkomna!

Nytt datum för träff på Wången!

2020-01-13

Travskolan åker på utflykt till Wången! Är du född mellan 2004-2006, eller är ledare på travskolan, har du chansen att följa med till travsportens riksanläggning Wången den lördag och söndag 8-9 februari. Wången bjuder på resan, mat och boende och aktiviteter på plats, det är alltså gratis att följa med. Häng med och se Wången, lär dig nåt nytt och träffa nya vänner från andra travskolor och klubbar.

 

Anmäl dig här senast 30 januari: https://wangen.se/utbildning/travskolehelg/

 

 

Kvällens utbildning

2020-01-13

Kvällens utbildning i mental träning kommer att hålla till i Travskolans utbildningslokal, vid ingången till stallbacken. Vid frågir, ring Annika på 070-26 26 666. Välkomna!

Studieresa till Wången

2019-12-17

Wången bjuder in alla ungdomar, 14-16 år till en studieresa till dem den 11-12 januari ! Missa inte denna chans! Anmälan och ytterligare info i länken nedan. Anmälan senast 20 december.

 

https://wangen.se/utbildning/travskolehelg-11-12-januari/

 

Goda nyheter

2019-07-16

Hotingtravet har ordnat madrasser åt alla, så ingen behöver ta med sig detta på lägret. Det man behöver är alltså kudde och sovsäck. Heja Hoting! :-)

Fördelade hästar

2019-07-12

Här kommer listan på fördelade ponnyer, gällande de elever som skall låna ponny på Hotinglägret! Reservation för felskrivningar. :-)

Alice E: Muffe

Alva B: Mirre

Betty S: Pimme

Lisa S: Iron Man

Signe N: Bella

Hanna M: Julle

Nelly M: Morris

Elin J: Rolle

Emma L: Tuff

Noah Ö: Laban

Amalia S: Tore

 

Övriga anmälda elever har vi noterat egna ponnyer på. Hojta till om ni ser några felaktigheter, eller om vi missat någon!

Isabelle 070-6764084

Annika 070-2626666

Nyhet

2019-07-12

En exempelnyhet. För att ändra till din egen text, klicka på knappen med en penna på sig.

Lite mera info kring lägret!

2019-07-11

Information om kommande läger i Hoting.

 

Vi planerar dagarna för fullt, och sätter precis ihop hästschemat med förhoppning om att kunna fördela våra skolhästar på bästa sätt. Vår ambition är att denna lista skall ligga ute på nätet senast på fredag denna vecka. Logistiken är inte den lättaste med många ponnyer som skall transporteras upp dit – har någon av er med egna hästar möjlighet att ta med en extraponny, så hojta gärna till! Samma gäller er föräldrar till barn utan egen ponny. Har ni möjlighet att dra med en hästtransport på väg upp, säg gärna till så sparar ni oss några gråa hår.

 

När det gäller packning så har vi några saker som vi vill trycka lite extra på. Det gäller främst följande:

Barnen: Kudde, sovsäck (el.dyl) och madrass. Badkläder, handduk, samt kläder som passar både för lek, hästverksamhet och om det är lite sämre väder. Kuskdress om man har sådan. Hjälm och väst.

Hästarna: Hotingtravet vill att hästarna skall trivas lika bra som barnen, och står därför för hö och spån åt dem. Detta behöver man alltså inte släpa med sig, vilket är otroligt skönt!

Tag med sadel om ni vill rida vissa av passen. Ev. kraftfoder. Vattenhink samt erforderlig utrustning för hästen. Endast sulky behövs, men man kan ha med speedcard om man så önskar.

Vi har satt en åldersgräns vad gäller cyklar. Vi vill inte ha barnen rännandes runt Hoting, och för att kunna säkerställa ett tryggt läger, har vi satt en åldersgräns på 12 år om man skall ta med sin cykel. Detta enligt råd från Trafikverket. Det är dock inget krav på att ha med sin cykel, även om man råkar vara äldre än 12 år.

All heder åt Hotingtravet som hjälper oss att få ner kostnaderna så att barnen kan få åka till ett läger med mycket konkurrenskraftigt pris! Tillsammans ser vi till att detta skall bli det bästa lägret som finns! Nu kör vi! Glöm inte myggmedel då vi vet att även myggorna trivs som fisken i vattnet i Hoting!

Hotinglägret

2019-07-08

Hotinglägret närmar sig med stormsteg!

Här kommer lite information och praktiska detaljer. Vi kommer att bo på Logen inne på travet. Varje deltagare ansvarar själv för att ta med sovsäck och något skönt att ligga på. Maten serveras på Hotingtravet och ingår i lägeravgiften. Under veckan kommer vi att få besök från flera duktiga föreläsare som bland annat kommer att prata om träningsfysiologi, friskvård för häst och andra viktiga saker för att ni skall bli framgångsrika inom travet. Det kommer även att ske clinics i taktik i loppen – hur man tjänar metrar för att nå bästa tänkbara framgångar. Givetvis kommer fokus att vara att ni skall ha en underbar vecka med häst, där ni umgås med hästar, vänner och nya bekantskaper och vi jobbar hårt för att detta skall bli er bästa vecka någonsin!

Vi kommer att skicka ut ett sms till alla anmälda deltagare idag, där ytterligare info om tider ges. Har ni missat att anmäla – kontakta Isabelle Velander på 070-676 40 84 under denna vecka, så försöker hon lösa det!

 

Tappskoutbildning

2019-07-02

Vi kommer att köra en tappskoutbildning senare i sommar, och har några platser kvar. För ytterligare info och anmälan, kontakta Isabelle Velander på 070-676 40 84

Fler läger

2019-06-27

Vi kommer att köra flera dagläger i sommar

Hotinglägret

2019-06-19

Ni har väl inte missat att anmäla till sommarens höjdpunkt?

Hotinglägret 22-27 juli.

Mera info under "Aktuellt Dannero".

Amandas e-post

2019-05-02

Amanda har trassel med sin e-post. Hon kan skicka mail men inte ta emot. Om ni har skickat meddelanden till henne som ni inte fått svar på, beror det på detta. Vår IT-support jobbar med problemet. 

Innan detta är löst är det enklast att ringa eller sms:a henne på 070-570 60 21 eller maila till Annika på annika.soderholm@bergsaker.travpsort.se så löser vi det den vägen!

 

Ha det gott! /Annika

Sommarens aktiviteter 

2019-04-17

Sommarens aktiviteter är nu spikade! Vi kör samma upplägg på både Bergsåker och Dannero.

Kampanjkurser för såväl barn som vuxna. 7 gånger för 1000 kr.  Varje kurstillfälle är 2h. Ingen förkunskap krävs.

Kampanjkurs för  ponnykuskar som vill prova steget upp till stor häst. 7 gånger för 1000 kr. Förkunskap:Ponnytravlicens

Kampanjkurs monté barn + vuxen. 7 gånger för 1000 kr. Goda ridkunskaper krävs.

Dagläger barn.

17-28 juni. Man väljer själv hur många dagar man vill gå. 200 kr per dag. Tid: 9-15 med möjlighet att lämna barnen tidigare. Vi rider, kör och pysslar med ponnyerna, och gör mysiga hästrelaterade aktiviteter som hör sommarlovet till.

Pris: 200 kr per dag.

Vuxenläger intensiv för dig som vill lära dig köra travhäst. 

Datum: 29-30 juni

Pris: 1800 kr

Vad ingår? Utselning, grunderna inom körning. Säker hästhantering, häst vid hand, daglig skötsel av häst, travarhälsan.  Vi avslutar lägret med körning på tävlingsbanan.

Vuxenläger intensiv för dig som kan köra travhäst.

Datum: 6-7 juli

Pris: 2000 kr (1000 kr med egen häst).

Vad ingår? Övning på voltstart, tidtagning, hästens utveckling tillsammans med människan, träningslära, hästmassage samt mycket mer! Vi avslutar lägret med ett idealtidslopp.

Förkunskap: Vuxen 2 el motsvarande.

 

Anmälan till Annika Söderholm, tel 070-26 26 666 alt. annika.soderholm@bergsaker.travsport.se 

Hattparaden

2019-04-03

Tappskoutbildning!

2019-03-19

I samarbete med Hästsportens Folkhögskola kommer vi att anorda en tappskoutbildning, på såväl Bergsåker som Dannero. 

5 ggr á 3 timmar med såväl teori som praktik. 

 

Max 8 deltagare. Pris: 1000 kr

Anmälan till Amanda Hedlund, tel 070-5706021 alt. amanda.hedlund@bergsaker.travsport.se

Kampanjkurs!

2019-03-18

Vecka 16/17 kör vi igång nya kampanjkurser för barn och ungdomar på både Dannero och Bergsåker. 7 ggr för 1000 kr...

Anmälan till Amanda Hedlund, tel 070-570 60 21

Ponnytravläger!

2019-03-11

Missa inte årets höjdpunkt! 

Vi kan med nöje presentera årets höjdpunkt!

Missa inte att anmäla till ponnyläger på mysiga Hotingtravet, den 22 juli – 27 juli.

 

Vi kommer att fokusera på kuskens utveckling, ponnyns balansering, tävlingsuppladdning, hur man tävlar på ett sportsligt bra sätt, hanterar med och motgångar. Vi kommer att  ha kul och en helt underbar vecka tillsammans. Sol, bad och mycket skratt och gemenskap.

Vi kommer även att få besök av en travprofil som hjälper ungdomarna med sina travfrågor.

 

Det ingår helpension med mat och boende. Pris: 1500 kr om man vill låna ponny samt 1000 kr för de som tar med sin egen ponny.

Begränsat antal platser för de som önskar låna ponny.

 

Anmälan och ytterligare information till Annika Söderholm, tel 070-26 26 666 alt annika.soderholm@bergsaker.travsport.se

Påminner om kör och montélicensutibildning ikväll!

2019-02-20

Ikväll startar kör och montélicensutbildningen på Bergsåker. Vi samlas kl 18.00 i travskolans utbildningslokal. För er som skall ta körlicens behöver ni bara komma själv. För er som skall ta montélicens kommer obligatoriskt ridprov att göras efter teorin, så ni ska ha häst med er!

Välkommen till oss!

Platser kvar på kampanjkurs Dannero!

2019-02-05

Det finns platser kvar i nybörjargrupp på Dannero. Gå 7 ggr, betala 1000 kr. Varje kurstillfälle är 2h långt.

För mer info, kontakta Annika på 060-669670.

BE-körkort? 

2019-02-05

Vi kommer under våren att anordna BE-körkortsutbildning i samverkan med M Trafikskola, på både Bergsåker och Dannero.

För att veta hur mycket vi kan pressa priset behöver vi veta ungefärligt hur många som är intresserade av detta.

Intresseanmälan görs till Annika Söderholm, tel 060-669670 alternativt i meddelanden under fliken "Kontakta oss" här på hemsidan!

Kör och montélicensutbildning

2019-02-05

Vi har medvetet väntat lite med starten för att se om vi får några fler anmälda då antalet varit rätt lågt. Men nu kör vi igång utbildningen!

Vi samlas onsdag den 20 februari på Travskolan klockan 18.00. Efter samlingen kommer vi att köra, så medtag häst! :-)

Ponnylicens ons

2019-01-30

Banan kommer att vara stängd  från klockan 12 idag på grund av rallyveckan. Därför kommer vi inte att kunna köra licenslopp idag. Info har gått ut via sms till kursdeltagare, men om ni har övriga frågor, kontakta Annika.

Nytt på många fronter!

2019-01-25

Många nya saker på gång just nu!

Ny hemsida, nya kampanjkurser och en ny filial på Dannero! Vi på Bergsåkers Travskola hälsar gamla som nya kunder välkomna till oss!

Hästar i sommar...

Sommar, sol och hästar

Vill du hålla igång körningen/ridningen i sommar eller kanske lära dig att köra häst?

 

Anmäl dig till vår vuxenkurs på Bergsåkers Travskola. Som ryttare krävs det att du har ridit monté innan och som kusk ska du kunna köra storhäst själv. Kursen är på 7 gånger och varje kurstillfälle är 2h långt.

Pris: 1000kr

 

Bergsåkers Travskola kommer även att ha en kurs för barn från 6 år, där inga förkunskaper krävs. De får lära sig säker hästhantering, säkerhet i stallet, selning och körning m.m. Kursen är på 7 gånger och varje kurstillfälle är 2h långt.

Pris: 1000kr

 

Dannero Travskola finns det platser kvar i vuxenkampanj. Det är en kurs för dig som vill lära dig att köra häst d.v.s. inga förkunskaper krävs. Kursen är på 7 gånger och varje kurstillfälle är 2h långt.

Pris: 1000kr

 

Samtliga kurser kör igång v.25

 

Vi har även dagläger för barn på både Bergsåker och Dannero under vecka 25 och 26 där det finns platser kvar. För bokning av dag kontakta Isabelle

 

Anmälan till kurser och läger sker till isabelle.velander@bergsaker.travsport.se